Background
6.9.2017vartalo, ihonhoito, kuivaiho

Vartalon ihonhoito

Hyvänä keinona vartalon hoidossa toimii sään­nöl­li­nen kuo­rin­ta­han­sik­kai­den käyttö ja ihon kuorinta. Var­ta­lo­kuo­rin­nan on hyvä olla koos­tu­muk­sel­taan suu­rem­pi­ra­ken­teis­ta kuin kasvoille tar­koi­te­tus­sa kuo­rin­nas­sa, koska vartalon iho on paksumpaa ja vahvempaa

 

Vartalon ihoalueet poikkeavat toisistaan jo rakeenteellisesti, mutta myös eri­koi­so­mi­nai­suuk­sil­taan ja vaatimuksiltaan. Vartalon alueella voi olla karvoitusta, kosmeettista selluliittia, liikahikoilua tai arpijuovia. Ihon paksuus vaihtelee myös paljon, iho on ohuinta kainaloissa ja nivustaiveissa, paksuinta selän alueella.


Ihomuutokset eivät juurikaan poikkea muiden alueiden ihomuutoksista, tyypillisempiä ovat sidekudoksen muutokset ja ylimääräisen rasvan kertyminen. Sidekudos voi venyä esimerkiksi lihasten kasvamisen, raskauden tai ylipainon seurauksena. Tällö ihoon voi jää arpijuovia, joita myös venymäarviksi tai raskausarviksi kutsutaan. Ihon venymiskykyä voikin edesauttaa rasvaamalla ihoa tarpeeksi kosteuttavilla tuotteilla.


Kosmeettiseksi selluliitiksi sanotaan tilaa, jossa ihonalaiseen sidekudokseen on kertynyt liikaa rasvaa, nestettä ja kuona-aineita. Se esiintyy niin sanottuna appelsiini-ihona, jota on olemassa eri asteista. Kosmeettisilla hoitomenetelmillä voidaan pyrkiä vilkastuttamaan veren ja imunesteen kiertoa, ehkäisemään nesteen kerääntymistä kudoksiin ja vilkastuttamaan aineenvaihduntaa sekä parantamaan lihasten kuntoa ja ihon laatua.
Erilaiset hierontamenetelmät toimivat hyvin appelsiini-ihon hoidossa. Kosmetologin tekemä hieronta ja lymfahieronta auttavat poistamaan turvotusta vilkastuttamalla ihonalaiskudoksen toimintaa ja verenkiertoa.


Hyvänä keinona vartalon hoidossa toimii säännöllinen kuo­rin­ta­han­sik­kai­den käyttö ja ihon kuorinta. Vartalokuorinnan on hyvä olla koostumukseltaan suurempirakenteista kuin kasvoille tarkoitetussa kuorinnassa, koska vartalon iho on paksumpaa ja vahvempaa. Kuorinnan tai kuivaharjauksen ansioista ihon pinnan kuiva ihosolukko poistuu tehokkaammin ja ihon verenkierto paranee. Kuivaharjaus suoritetaan sydämeen päin suuntatuvin pyörivin liikkein. Liikaa ei ihoa kannata kuivaharjata, pari minuuttia päivässä riittää. Iho saa kuivaharjauksen jäljiltä hieman punoittaa ja tuntua hieman lämpimämmältä mutta kuivaharjauksen pitäisi tuntua aina miellyttävältä.


Suihkun jälkeen vartalon ihon hyvä rasvaaminen auttaa kosteuttamaan ihoa tehokkaasti. Voiteet ja kosteuttavat ainesosat imeytyvät ihoon paremmin kosteaan ja lämpimään ihoon. Vartalon ihon puhdistamiseen suositellaan neutraaleja tai lievästi happamia pesutuotteita. On myös hyvä muistaa juoda vettä tarpeeksi pitkin päivää.

Vartalon ihoa on myös hyvä muistaa suojata auringon haitalliselta säteilyltä. Suojaavien vaatteiden ohella on hyvä käyttää myös au­rin­ko­suo­ja­tuot­tei­ta. Näin auringon uv-säteily ei pääse vahingoittamaan ihoa.


Kosmetologien tekemät vartalohoidot sekä rentouttavat, että hoitavat vartalon ihoa. Tehohoidoiksi vartalolle suositellaan erilaisia pakkaushoitoja, kuten turve-, muta-, savi- tai leväpakkauksia, joiden vaikutus perustuu aina vaikuttavan aineen ominaisuuksiin sekä kääreen, kuten kelmun tai folion, ansiosta syntyvään okluusioon. Okkluusio estää kosteuden haihtumista iholta sekä lisää lämpövaikutusta sen pinnalla, jolloin aineet pääsevät imeytymään paremmin.


Vartalohoitoihin kuuluu yleensä aina ihon kuorinta tai kuivaharjaus ja hieronta. Myös erilaisia pakkaushoitoja tehdään ihon erikoishoidoissa. Vartalon ihon erikoishoidoissa kuorinnassa voidaan käyttää esimerkiksi aitoa kahvia, tai erilaisia kosteuttavia öljyjä hieronnassa. Erikoishoidoissa voidaan käyttää erilaisia erikoishierontoja tai erikoistuotteita, kuten hierontakynttilää. Hieronta sekä rentouttaa, että vahvistaa kosteuttavien ja ihoa hoitavien aineiden tehoa iholla. Vartalohoidoissa saakin siis hoidettua sekä ihoa, että mieltä.


Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.