Background
26.4.2019brassi, brasilialainen, sokerointi

Sattuuko bra­si­lia­lai­nen so­ke­roin­ti?

Bra­si­lia­lai­nen so­ke­roin­ti, eli brassi on toi­men­pi­tee­nä he­rät­tä­nyt kauhua ja ute­liai­suut­ta jo jonkin aikaa. Tässä blo­gi­kir­joi­tuk­ses­sa kerrotaan brassista niin, ettei en­si­ker­ta­lais­ten tarvitse jännittää ehkä niin kovin.

Brasilialainen sokerointi, eli brassi on toimenpiteenä herättänyt kauhua ja uteliaisuutta jo jonkin aikaa. Tässä blogikirjoituksessa kerrotaan brassista niin,  ettei ensikertalaisten tarvitse jännittää ehkä niin kovin.


Mitä siinä brassissa sitten tehdään? Pitääkö olla ihan alasti  ja oudoissa asennoissa? Se on varmaan kauhean noloa! Ja se sattuu!


Ennen kuin vastaan ylläoleviin kysymyksiin, kerrataan vielä mitä sokerointi on.


Sokerointi on ihokarvojen poistamista juurineen. Itse sokeri koostuu lähinnä sokerista ja vedestä. Se on tahmea massa, joka levitetään lämmitettynä iholle, ja johon karvat tarttuvat. Sokerin poistaminen iholta tapahtuu nopealla liikkeellä ja karvat irtoavat juurineen.  Sokeroinnissa hyvä juttu on se, että se ei tartu ihoon niin tiukasti ihoon kuin vaha ja karvat sokeroinnissa poistetaan karvan kasvusuunnan myötäisesti, joten se on iholle hellävaraisempaa.  Sheivaamiseen verrattuna sokeroinnin etuna on se, ettei sänkeä tule, vaan karvat kasvavat hennompina takaisin. Vahauksessa taas karvat poistetaan karvan kasvusuunnan vastaisesti, eli karva voi katketa ja vahaus voi sattuakin sokerointia enemmän.


Sokerointi siis irrottaa ihokarvat juurineen. Säännöllisesti karvoja sokeroitaessa karvatuppi ei pääse kasvamaan kovin isoksi, joten karvan irtoaminen sattuu vähemmän. Sokerointien välissä ei kannata kuitenkaan poistaa höylällä karvoja, sillä höylällä katkaistuun karvaan sokerin on vaikeampi tarttua ja lopputulos ei ole niin hyvä ja sileä. Höylällä katkaistut karvat saadaan sokeroimalla pois yleensä toisella sokerointikerralla riippuen karvojen kasvutahdista. Sokerointien välissä ihoa on hyvä hoitaa kevyesti kuorimalla ja kosteuttamalla. Tämä helpottaa karvojen poistoa.


Sokeri on kertakäyttöistä, eli jokaisen asiakkaan jälkeen käytetty sokeri menee roskiin. Sokeroija käyttää hansikkaita koko sokeroinnin ajan.


Mitä brassisokerointi sitten on?


Brasilialaisessa sokeroinnissa poistetaan karvat alapäästä. Yleensä karvat poistetaan naisilta häpykummulta, nivusista, häpyhuulien alueelta ja pakaravaosta mikäli näin halutaan. Miesten brassissa sama juttu.  Karvat poistetaan häpykummulta, kiveksistä ja pakaravaosta. Joillain miehillä saattaa kasvaa karvaa esinahan tyvessä, jolloin karvat poistetaan sieltäkin. Brassissa voidaan poistaa joko kaikki karvat tai jättää häpykummulle pieni karvainen alue.


Mitä itse so­ke­roin­titi­lan­tees­sa tapahtuu?


Kun tullaan brasilialaiseen sokerointiin, on hyvä käydä suihkussa sitä ennen. Puhtaalta iholta karvat on helpompi poistaa eikä tarvitse miettiä haiseeko alapää.


Tarvitseeko kaikki vaatteet ottaa pois?


Kyllä, alaosasta. Karvoja on vähän hankala poistaa mikäli jalassa on housut.  Asiakas pääsee Sulossa kuitenkin kevyen peitteen alle, joten puolialasti ei tarvitse koko ajan olla. Itse sokeroinnissa peite otetaan sivuun silloin kuin karvoja poistetaan.


Missä asennossa brasilialaisessa sokeroinnissa sitten pitää olla?


Brassisokerointi aloitetaan asiakkaan maatessa selällään. Usein asiakas voi venyttää ihoa alavatsasta, jolloin sokerointi sujuu helpommin. Sokeroija kyllä kertoo miten ihoa venyttää ja tai tarvitseeko vaihtaa asentoa.  Pakaravaon karvoja poistettaessa asiakas makaa kyljellään ja tarvittaessa pitää toisesta pakarastaan kiinni. Eri sokerointipaikoissa voidaan asiakas pyytää ottamaan muitakin asentoja, mutta kylkiasento on hyvin tavallinen.


Sattuuko brasilialainen sokerointi?


Tämä kysymys on varmaan eniten kysytty. Ja kyllä, kyllä se sattuu. Karvat otetaan kuitenkin juurineen pois. Kivun tunne on kuitenkin hyvin yksilöllinen. Joitain alapään sokerointi ei satu juuri lainkaan, ja joitain taas tosi paljon. Suurimmasta osasta ihmisiä sokerointi tuntuu epämiellyttävältä, mutta ei sietämättömältä. Taukoja voidaan pitää sokeroinnin aikana, jos olo on liian tukala. Ensimmäinen kerta brassisokeroinnissa on pahin. Toisella kerralla karvatupet eivät ole niin isoja, joten sokerointi on ohi nopeammin ja kivuttomammin. Tämän takia Sulossa suositellaan enintään kuuden viikon väliä bras­si­so­ke­roin­neis­sa.


Onko brassisokerointi sitten kauhean noloa? Miten sitä edes kehtaa olla ilman housuja vieraan ihmisen edessä, puhumattakaan siitä että tämä vieras ihminen poistaa karvoja alapäästä?


Niin. Tilanne brasilialaisessa sokeroinnissa voi tuntua nololta edellä mainituista syistä. Et ole ensimmäinen brassiin tulija, etkä taatusti ainoa jota sokerointiin tulo nolottaa. Sokeroijalle brassisokerointi on sokerointi siinä missä muutkin. Sokeroinnissa tärkeintä on kuitenkin saada karvat pois ja että asiakas on tyytyväinen lopputulokseen.


Itse brassisokerointeja tehdessä pyrin tekemään tilanteesta mahdollisimman rennon ja ei-nolon. Kerron mitä sokerointi on, mitä kulloinkin tapahtuu ja tarvitseeko vaihtaa asentoa. Hoitohuoneessa, jossa sokerointi tehdään, on ovi aina kiinni ja jos tarvitsen vaikka uudet hansikkaat, laitan peitteen aina asiakkaan päälle. Kysymyksiä saa esittää ja tarkistaa vaikka sokeroinnin jälkeisiä hoito-ohjeita jos tuntuu että niitä ei muista. Jos alkaa naurattaa, niin sitä parempi. Nauraessa hengittää paremmin ja rentoutuu. Niitä näitä jutustellessa nolouskin unohtuu ja seuraavaa kertaa ei toivottavasti enää jännitä.


Toivottavasti tämä kirjoitus vastasi moniin bras­si­so­ke­roin­tei­hin liittyviin kysymyksiin.

Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.