grayscale photo of woman standing on grass field
4.3.2021

Ky­sy­myk­siä ja vas­tauk­sia ras­kaus­hie­ron­nas­ta

RASKAUSHIERONTAMilloin voi tulla raskaushierontaan?

Raskaushierontaan saa tulla missä vaiheessa raskautta tahansa, heti positiivisesta raskaustestistä synnytyksen alkamiseen – ja myös synnytyksen jälkeen, auttamaan kehoa palautumaan. Raskaushieronnassa otetaan aina huomioon raskauden vaihe ja hierottavan yksilöllinen olo. Raskaushieronnassa voi käydä vaikka joka viikko, tai muutaman kerran raskauden aikana, oman tarpeen mukaan. Lasketun ajan lähestyessä, tai sen ylityttyä, voi hieronnan rentouttava ja oksitosiinia lisäävä vaikutus edesauttaa synnytyksen luonnollista käynnistymistä. 


Missä asennossa raskaushieronnassa ollaan?

Raskaushieronnassa maataan enimmäkseen kyljellään, tyynyillä tuettuna. Kesken hieronnan vaihdetaan kyljeltä toiselle. Myös selinmakuuasentoa käytetään pään ja niskahartiaseudun hieronnassa, jos se raskaana olevasta tuntuu miellyttävältä. Joskus raskauden ollessa pitkällä selinmakuu aiheuttaa huonovointisuutta, kun vatsa painaa selän verisuonia. Tarvittaessa hierottava voi olla myös istuma-asennossa. Periaatteessa ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana on mahdollista hieroa myös päinmakuulla (halutessa tyyny vatsan alla), jos se hierottavasta tuntuu mukavalta. Jos alkuraskauden aikana ei ole vielä tiennyt raskaudesta ja on käynyt hieronnassa tavalliseen tapaan vatsallaan maaten, tästä ei ole haittaa. 


Hieronta-asennosta haetaan mahdollisimman mukava ja rentouttava. Peittojen ja lämpölakanan ansiosta on mahdollisuus pysyä mukavan lämpimänä. Mitä raskaushieronnassa tapahtuu? 

Raskaushieronta on rentouttava kokonaisuus, jossa käydään kehoa läpi sivellen ja painellen ja toiveiden mukaan kireämpiä kohtia muokkaavasti hieroen. 90 minuutin hieronnassa ehditään käsitellä koko keho päästä varpaisiin, 60 min hieronnassa keskitytään toiveiden mukaan tiettyihin alueisiin. Hieronnassa on hyödyllistä käydä läpi ainakin selkä, niskahartiaseutu ja pakarat. Raajojen hieronta vähentää turvotusta jaloista ja käsivarsista. Pään ja jalkaterien hieronta rentouttaa tehokkaasti. Raskaushieronnassa voidaan käsitellä vatsaa kevyesti sivellen, mutta se ei ole pakollista. Raskaushieronnan voimakkuus riippuu asiakkaasta itsestään: esimerkiksi niskahartiaseudun kireyksiä voidaan hoitaa yhtä tehokkaasti raskauden aikana kuin muulloinkin. Hierottava voi aina esittää toiveita siitä, mitkä alueet kaipaavat erityisesti hierontaa. Raskaushieronnassa käytetään kasvipohjaista öljyä.


Mitä hyötyä raskaushieronnasta on?

Raskaana ollessa kehossa tapahtuu monenlaisia muutoksia. Kehon painopiste muuttuu, mikä tuo uudenlaisia lihaskireyksiä muun muassa lapojen alueelle ja alaselkään sekä pakaroihin. Jalkojen kannettavaksi tulee enemmän painoa, mikä aiheuttaa kuormitusta jalkaterille ja pohkeille. Hieronnalla voidaan avata näitä lihaskireyksiä ja lievittää jännitystiloja kuten liitoskipuja. Raskauden aikana nesteen määrä kehossa lisääntyy, ja hieronnalla voidaan vähentää turvotusta esimerkiksi jaloissa ja käsissä tehostamalla nestekiertoa. Hieronta lievittää myös stressiä ja tarjoaa tilaisuuden mielelle rentoutua. Kun odottava äiti rentoutuu ja voi hyvin, myös hänen kantamansa lapsi tuntee mielihyvää ja kasvaa stressittömässä ympäristössä. Hieronta saa kehon tuottamaan hyvän olon hormoneja kuten oksitosiinia, jolla on osuutensa synnytyksen luonnollisessa käynnistymisessä.  


Voiko synnytyksen jälkeen tulla hierontaan?

Synnytyksen jälkeen on mahdollista ja hyödyllistäkin tulla hierontaan heti, kun se itsestä tuntuu mukavalta. Hieronta voidaan toteuttaa edelleen kylkimakuuasennossa, erityisesti sektion jälkeen. Jos haluaa maata vatsallaan, mahdollisesti aristavien rintojen ja vatsan alle voi taitella pyyhkeen tai laittaa tyynyn. Synnytys on suuri ponnistus keholle, ja on hyödyllistä saada sen aiheuttamat lihaskireydet ja jännitystilat kehosta pois. Vauvan kannattelu aiheuttaa usein niskahartiaseudun kireyksiä ja käsivarsien väsymistä, mihin hieronnasta on myös iloa. Vauvan nostelu väsyttää myös alaselkää. Kun käy itse välillä hemmoteltavana, jaksaa paremmin taas hoivata.


Milloin raskaushierontaan ei kannata tulla?

Raskaushieronnan esteinä on verenvuoto emättimestä (paitsi synnytyksen jälkeinen jälkivuoto), vatsan tai lantion alueen voimakas ja jatkuva kipu, säännölliset supistukset ennen raskausviikkoa 37 ja raskausmyrkytys. Lisäksi tavanomaiset hieronnan esteet pätevät ras­kaus­hie­ron­nas­sa­kin (mm. kuume, flunssa, tulehdustilat).


Raskaushieronnan hinnasto


60 min 69€ (osahieronta, esim. selkä ja käsivarret tai selkä ja jalat)

3 kerran sarjakortti 195€


90 min 90€ (kokovartalohieronta)

3 kerran sarjakortti 255€


Maaliskuun tarjous: 

1.-31.3.2021 ostettu 3 kerran sarjakortti 90 min raskaushierontoihin 245€ (norm. 255€) 

Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.