Background
11.1.2018couperosa, punoittava iho

Couperosa

Mikä on couperosa?


Couperosa tarkoittaa ihon punoittamista ja laajenneiden verisuonten näkymistä ihon läpi. Couperosa voi olla esiaste ihotaudille nimeltä rosacea, eli ruusufinni, jossa iho lehahtelee punaiseksi ja iholle voi tulla pieniä finnimäisiä näppyjä. Couperosa ei ole vielä ihotauti.


Miten couperosaa voi ehkäistä?


Couperosaa voi ja kannattaa ehkäistä, sillä laajenneita verisuonia ei voi pelkällä kosmetiikalla hoitaa niin että ne häviäisivät. Couperosaa ehkäistään suojaamalla iho auringon uv-säteilyltä, mieluummin vähintään suojakertoimella 30 ja suojaamalla iho myös pakkaselta ja tuulelta. 

Nykyään on saatavilla ulkoiluvoiteita, jotka suojaavat ihoa pakkaselta turvallisesti. Ihoa ei enää suositella suojattavaksi pelkällä vaseliinilla, sillä hiki voi jäädä vaseliinikerroksen alle ja palelluttaa ihoa pahemmin.

Rakastatko avantouintia? Saunassa ei kannata avannon jälkeen ottaa kovin hurjia löylyjä, sillä rajut lämpötilan vaihtelut vahingoittavat ihon verisuonia ja saavat ihon punoittamaan enemmän. Saunaan voikin laittaa suojaavan voiteen iholle, mikäli huomaa saunan saavan ihon punoittamaan pitkäksi aikaa.


Couperosan hoito


Ihoa voi rauhoittaa myös couperosaiholle suunnitelluilla tuotteilla ja hoidoilla. Kovin aktivoivia hoitoja couperosaiho ei kaipaa, vaan sille suunniteltuja ihoa rauhoittavia ja kosteuttavia hoitoja, joissa esimerkiksi naamio rauhoittaa ihoa ja hieronta on sopivan rentouttava ja rauhallinen.

Tuotteet couperosaiholle ovat yleensä suunniteltu juuri suojaamaan, kosteuttamaan ja rauhoittamana ihoa. Ne eivät poista jo olemassa olevia laajentuneita verisuonia, mutta auttavat vähentämään punoitusta ja tekevät ihosta miellyttävämän tuntuisen.

Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.