selective focus photo of frozen round red fruits
18.2.2021

Talvi-ihon hoi­ta­mi­nen

Talven kuiva pakkasilma ja kuiva sisäilma rasittavat ihoa. Ihon läpi haihtuu jatkuvasti kosteutta, joka ei korvaudu kunnolla ilmankosteudella talviaikana. Kylmässä ja viimassa ulkoilu voi pahentaa tilannetta ja ihoa kiristää, kutittaa ja se saattaa hilseillä. Tarvitaan siis lisäkosteutta ja sitä saa helposti kosteusvoiteista.


Paras aika laittaa kosteusvoide iholle on heti pesun jälkeen. Kostea iho ottaa paremmin vastaan kosteusvoiteen ainesosat ja samalla iholla oleva vesi pääsee myös kosteuttamaan. Kuiva iho saattaa jopa kirvellä jos sille laittaa kosteusvoidetta sen ollessa kuiva. Suihkun jälkeen iho ottaa helpommin kosteuttavat voiteet vastaan ja kirvelyä ei niin helposti tule.


Kasvojen iholle voi laittaa kosteuttavan seerumin kosteusvoidetta ennen jos tuntuu ettei oma kosteusvoide riitä talvella kosteuttamaan tarpeeksi. Myös kosteuttavat naamiot tuovat lisäkosteutta ja useita naamioita voi käyttääkin yövoiteena. Kuorintaa kannattaa tehdä varovasti ja harkiten ja käyttää mieluiten rakeettomia kuorintoja. Hyvä sääntö on, että rasvaisempaa ihoa voi kuoria kerran viikossa ja kuivaa kaksi kertaa kuukaudessa. 


Entä jalat ja kädet ja vartalo? Kosteutta iho kaipaa kaikilla alueilla. Kädet saattavat kaivata kosteuttamista koko ajan ja hyvä olisikin löytää kosteusvoide joka ei tahmaa ja kuivuu nopeasti varsikin jos käsillä on tarkoitus esimerkiksi näppäillä tietokonetta. Kokeilemalla löytyy jokaiselle sopiva. Vartalon iholle on myös hyvä levittää kosteutus heti suihkun jälkeen. 


Jalkojen iho on paksuinta koko kehossa. Pelkkä perusvoide ei välttämättä riitä kosteuttamaan kovaa ja mahdollisesti halkeillutta jalkapohjan ihoa. Monissa jalkavoiteissa onkin karbamidia, eli ureaa joka sitoo kosteutta itseensä ja estää kosteutta haihtumasta. Hyvin hoidettu jalkapohjien iho estää halkeilun ja jalkahoidon jälkeen onkin ihoa helpompi pitää kunnossa. 

Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.