Background
30.7.2018arki, hyvinvointi

Arki on hy­vin­voin­nin perusta

Katkelma

Suorituskeskeisessä yhteiskunnassa on helppoa alkaa elämään suorituksesta suoritukseen ja tavoitella niitä yksittäisiä huippuhetkiä, jolloin mitataan onko hyvä vai huono tai onko onnellinen vai ei. Ylioppilaskokeet mittaavat kolmen vuoden opinnot muutamassa kysymyksessä, maraton näyttää urheilijan kunnon muutamissa tunneissa, samoin kuin puolimaraton kuntoilijan matkan sohvaperunasta lenkkipolkujen ritariksi. Enemmän ja kovempaa.


Arjen sankarit


Usein lehtien, blogien tai sosiaalisen median feedistä saamme lukea ja katsoa ihmisten huippuhetkiä. Ja miksipä ei, koska niissä on jotain kerrottavaa. Todellinen tarinan sankari jää kuitenkin ylistysten ulkopuolelle, nimittäin arki. Arki mahdollistaa ja valmistaa huippuhetkiin. Ilman arkea ei ole huippuhetkiä. Oikeastaan arki on täynnä pieniä nautintoja, jotka yhteenlaskettuna ovat huomattavasti enemmän kuin yksittäiset huippuhetket. Arki on rakentunut samoista raaka-aineista kuin huippuhetketkin: onnistumisista, epäonnistumisista ja niiden pelosta.


Tavallinen arki on yksittäisiä huippuhetkiä arvokkaampaa


Jos huippuhetket voisi jakaa tasaisesti arkeen, paineet täydellisestä huippuhetkestä ”sitten joskus” ei tuntuisi saavuttamattomalta ja isolta asialta. Arki tuksuttaa meitä päättäväisesti ja huomaamatta kohti seuraavaa asemaa ja siitä edelleen eteenpäin.  Arki on meidän ruokapyramidin perusta, liikunnan tukijalka ja oppimisen avain.


Itselle kannattaa antaa aikaa kehittyä. Arki tukee meitä, jos kompuroimme. Arki antaa anteeksi. Arki huutaa: ”Enjoy the ride!”, jos vain maltamme kuunnella. Mutta ennen kaikkea, arjen päälle rakennamme rappuset korkeammalle kohti omia huippuhetkiämme ja siitä eteenpäin, riippumatta siitä kuinka korkeita huippuja tavoittelemme.
Yh­teys­tie­dot

Mannerheimintie 120

00270 Helsinki

040 124 2111

info@hyvinvointisulo.fi

hyvinvointisulo.fi

© Yritys 2019. Kaikki oikeudet pidätetään.